Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Roláda s pomerančem a zázvorem

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Hmota 390 g Piškot extra tmavý
290 g Vaječná melanž
60 g voda
10 g Compound pomeranč
Náplň 445 g Milram smetana ke šlehání 35%
90 g Zeesan neutral
10 g voda
220 g Frutafill Ananas+Pomeranč

Příprava

Hmota: Všechny suroviny šleháme dohromady na 3. rychlostní stupeň po dobu 7 minut. Vyšlehanou hmotu rozetřeme na plech a pečeme na 200-220 °C cca 8-10 minut (dle navážky a typu pece).

Náplň: Smetanu vyšleháme do jogurtové konzistence. Zeesan neutrál rozmícháme ve vodě přidáme zázvorové koření a zamícháme do smetany, kterou došleháme. 

Kompletace: Na vychladlý plát rozetřeme ušlehanou náplň (část si necháme na obmaz a dozdobení). Na okraj rolády nastříkáme pruh ananasového Frutafillu a roládový plát stočíme. Dáme vychladit a dozdobíme dle fantazie.

Roláda s pomerančem a zázvorem