Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Roláda s tropickým ovocem

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 1000 g Piškot exra tmavý
750 g Vaječná melanž tekutá
150 g voda
Náplň 1: 1000 g Milram šlehačka 35%
200 g Zeesan Neutral
250 g voda
1000 g Frutafill ananas+pomeranč
Náplň 2: 140 g Vanilmix cukrářský
390 g voda
370 g ZeLa Creme

Příprava

Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Z hmoty natřeme 3 pláty 60x40 cm. Pečeme při 240°C cca 8 min. (dle typu pece).

Náplň 1: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme 1/3 vyšlehané šlehačky, metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou a Frutafillem (vymíchávat jemně stěrkou).

Náplň 2: Do Vanilmixu za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody, hmotu vymícháme do hladka a necháme 10 min. odstát. Poté do hmoty přidáváme na menší kousky rozkrájený, změklý tuk a při vyšší rychlosti vše vyšleháme na hladký krém.

Kompletace: Plát potřeme ovocnou šlehačkou, stočíme do rolády. Povrch rolády natřeme krémem z Vanilmixu. Můžeme dekorovat žlutým dekoračním cukrem.

Suroviny na 9 ks.

Roláda s tropickým ovocem

Products

Vanilmix

Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.

Krémový margarín

Krémový margarín pro přípravu krémů a třených hmot, máslová chuť, znamenitý nášleh, dobrá stabilita na výdrž i v řezu, vysoká vaznost vody.

Frutafill

Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.