Roláda s tropickým ovocem
Roláda s tropickým ovocem
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Korpus: | 1000 g | Piškot exra tmavý |
750 g | Vaječná melanž tekutá | |
150 g | voda | |
Náplň 1: | 1000 g | Milram šlehačka 35% |
200 g | Zeesan Neutral | |
250 g | voda | |
1000 g | Frutafill ananas+pomeranč | |
Náplň 2: | 140 g | Vanilmix cukrářský |
390 g | voda | |
370 g | ZeLa Creme |
Příprava
Korpus: Všechny suroviny šleháme na 3. rychlostní stupeň šlehacího stroje po dobu 8 min. Z hmoty natřeme 3 pláty 60x40 cm. Pečeme při 240°C cca 8 min. (dle typu pece).
Náplň 1: Zeesan rozmícháme s vodou, přidáme 1/3 vyšlehané šlehačky, metličkou zašleháme do hladka. Poté smícháme se zbylou šlehačkou a Frutafillem (vymíchávat jemně stěrkou).
Náplň 2: Do Vanilmixu za stálého míchání metlou vlijeme celé množství vody, hmotu vymícháme do hladka a necháme 10 min. odstát. Poté do hmoty přidáváme na menší kousky rozkrájený, změklý tuk a při vyšší rychlosti vše vyšleháme na hladký krém.
Kompletace: Plát potřeme ovocnou šlehačkou, stočíme do rolády. Povrch rolády natřeme krémem z Vanilmixu. Můžeme dekorovat žlutým dekoračním cukrem.
Suroviny na 9 ks.
Products
Vanilmix
Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.
Krémový margarín
Krémový margarín pro přípravu krémů a třených hmot, máslová chuť, znamenitý nášleh, dobrá stabilita na výdrž i v řezu, vysoká vaznost vody.
Frutafill
Ovocné gelové náplně s vysokým obsahem kusového ovoce (až 90 %), přirozená chuť a vůně čerstvého ovoce, celé plody nebo u větších druhů pokrájené pevné kusy ovoce, struktura ovoce zachována, lze zamrazovat. Výrobkům dodá přitažlivý vzhled, ovocnou chuť a texturu. Široké využití v cukrařině i gastronomii.