Cukrářské receptury Cukrářské receptury

Špaldovo-ořechový tunel

Receptura

Množství Výrobek
Korpus: 100 g Biskvit špaldový s ořechy
50 g olej
50 g vaječná melanž
Náplň 1: 70 g Vanilmix cukrářský
210 g voda
Náplň 2: 80 g Arabesque Lait 34
40 g Milram šlehačka 35%
Náplň 3: 845 g Milram šlehačka 35%
170 g Zeesan lískový ořech
210 g voda
Dekorace. 100 g Milram šlehačka 35%
5 g kakao

Příprava

Korpus: Všechny suroviny pomalu mícháme lyrou po dobu 8 min. Z hmoty natřeme plát a pečeme při 170°C cca 30 min.

Náplň 1: Vanilmix smícháme s vodou.

Náplň 2: Smetanu svaříme, přidáme čokoládu a tyčovým mixérem promícháme.

Náplň 3: Šlehačku ušleháme. Zeesan rozmícháme s vodou a vmícháme do ušlehané šlehačky.

Kompletace: Šlehačkovou náplň nastříkáme na dno formy, na to do středu nastříkáme pruh čokoládové ganáze a dva pruhy pudinkové náplně. Formu uzavřeme korpusem a dáme zamrazit. Po zamražení tunel vyklopíme z formy, potřeme ušlehanou smetanou a zubatou kartou vytvoříme na povrchu tunel vzor. Nakonec dekorujeme kakaem.

(Suroviny na 1 tunel o rozměrech 8x60 cm)

Špaldovo-ořechový tunel

Products

Vanilmix

Směs pro přípravu pudinkového krému za studena, vhodný do krémů cukrářských výrobků i jako náplň do pečených výrobků.

Biskvit špaldový s ořechy

Směs na výrobu třených hmot. Základem je špaldová mouka, která výrobkům dodává příjemnou, lehce ořechovou příchuť. Ořechová chuť je ještě umocněna přídavkem mletých lískových oříšků. Vhodný zejména pro přípravu koláčů.

Milram 35%

Živočišná šlehačka ošetřená metodou UHT, obsahuje 35 % tuku, má velký a stabilní nášleh, přijemnou senzoriku a prodlouženou trvanlivost. I při absenci ztužovače si zachovává tvar.

Arabesque Lait 34

Kvalitní belgická mléčná čokoláda se 34% kakaové sušiny, která se rychle a dobře rozpouští, snadno zpracovává a výrobkům dodává skvělou chuť a lesk. Je vhodná pro potahování, plnění a dekorování cukrářských výrobků, na bonbony a spoustu dalších aplikací.

Zeesan

Směs sloužící ke stabilizaci a ochucení lehkých šlehačkových krémů. Dostupné v řadě příchutí nebo s neutrální chutí jako ztužovač.