Pekařské receptury Pekařské receptury

Anglický muffin

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% pšeničná mouka hladká T530
7% Debic máslo tradiční
5% cukr
4% droždí čerstvé
1,4% sůl
1% Silky CL
10% Podmáslový ferment
50% voda
Dekorace 100% Posyp PROKORN®

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu + 6 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Čas odpočinku těsta: 10 min.
Tvarování a dekorování: Vyzrálé těstové kusy (koule) obalíme v posypu, vyskládáme na plech, přikryjeme papírem a dalším plechem, takto i kyneme a pečeme.
Čas kynutí těsta: 35 min.
Doba a teplota pečení:
I. 220 °C, bez páry, zavřený tah, 4 min.
II. 200 °C, bez páry, zavřený tah, 6 min.

Anglický muffin

Products

Podmáslový ferment

Fermentovaný výrobek, který díky podmáslí dodává výrobkům plnou mléčnou chuť, nadýchanou texturu a jemnou vůni. Další složky významně podporují vláčnost. Skvěle se hodí pro slané i sladké aplikace: Od copů a vánoček přes briošky až po hamburgerové žemle.