Anglický muffin
Anglický muffin
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | pšeničná mouka hladká T530 |
7% | Debic máslo tradiční | |
5% | cukr | |
4% | droždí čerstvé | |
1,4% | sůl | |
1% | Silky CL | |
10% | Podmáslový ferment | |
50% | voda | |
Dekorace | 100% | Posyp PROKORN® |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu + 6 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Čas odpočinku těsta: 10 min.
Tvarování a dekorování: Vyzrálé těstové kusy (koule) obalíme v posypu, vyskládáme na plech, přikryjeme papírem a dalším plechem, takto i kyneme a pečeme.
Čas kynutí těsta: 35 min.
Doba a teplota pečení:
I. 220 °C, bez páry, zavřený tah, 4 min.
II. 200 °C, bez páry, zavřený tah, 6 min.
Products
Podmáslový ferment
Fermentovaný výrobek, který díky podmáslí dodává výrobkům plnou mléčnou chuť, nadýchanou texturu a jemnou vůni. Další složky významně podporují vláčnost. Skvěle se hodí pro slané i sladké aplikace: Od copů a vánoček přes briošky až po hamburgerové žemle.