Bletrovaný loupák
Bletrovaný loupák
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek |
---|---|---|
100 | % | pšeničná mouka spec. |
7 | % | droždí |
5 | % | olej |
2 | % | cukr |
2 | % | Lactorex |
1,5 | % | sůl |
50 | % | voda |
Příprava
Míchání: 6 min. pomalu + 4 min. rychle
Teplota těsta: do 25°C
Navážka těsta: 70 g těsto, 5 g dekorace
Čas odpočinku těsta: 20 + 20 min. v kloncích
Tvarování a dekorování: Připravené těsto zasypeme zmrzlým nastrouhaným margarínem. Použijeme margarín tažný 25% na těsto. Rychle a krátce zapracujeme. Potom zpracováváme přes rohlikovací stroj.
Čas kynutí těsta: 45 - 60 minut
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.
Products
Lactorex
Univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny.