Pekařské receptury Pekařské receptury

Bratislavské rohlíčky

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 50 % pšeničná mouka spec.
50 % pšeničná mouka polohrubá
35 % Debic máslo tradiční
20 % Silky Delicate
10 % cukr
10 % droždí
6 % Vaječný žloutek tekutý
5 % Non-E Stabilizátor chleba
28 % voda
Náplň 100 % Maková náplň vařená
Dekorace 100 % Vaječná melanž pekařská

Příprava

Míchání: 4 minut pomalu + 7 minut rychle
Teplota těsta: 22°C

Navážka: 30 g těsto, 30 g náplň, 3 g dekorace

Čas odpočinku těsta: 30 minut v lednici

Tvarování a dekorování: Těsto po odpočinku naplníme, vytvarujeme do rohlíčku a potřeme vaječnou melanží. Necháme v provozu okorat. Po jedné hodině znovu pomašlujeme melanží a necháme další dvě hodiny okorat.

Čas kynutí těsta: 180 minut

Teplota pečení:

I. 200°C, zavřený tah, bez páry, 10 minut

II. 200°C, otevřený tah, bez páry, 5 minut

Bratislavské rohlíčky

Products

Maková náplň vařená

Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Silky Delicate

Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.

Stabilizátor chleba CL

Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.