Bratislavské rohlíčky
Bratislavské rohlíčky
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 50 | % | pšeničná mouka spec. |
50 | % | pšeničná mouka polohrubá | |
35 | % | Debic máslo tradiční | |
20 | % | Silky Delicate | |
10 | % | cukr | |
10 | % | droždí | |
6 | % | Vaječný žloutek tekutý | |
5 | % | Non-E Stabilizátor chleba | |
28 | % | voda | |
Náplň | 100 | % | Maková náplň vařená |
Dekorace | 100 | % | Vaječná melanž pekařská |
Příprava
Míchání: 4 minut pomalu + 7 minut rychle
Teplota těsta: 22°C
Navážka: 30 g těsto, 30 g náplň, 3 g dekorace
Čas odpočinku těsta: 30 minut v lednici
Tvarování a dekorování: Těsto po odpočinku naplníme, vytvarujeme do rohlíčku a potřeme vaječnou melanží. Necháme v provozu okorat. Po jedné hodině znovu pomašlujeme melanží a necháme další dvě hodiny okorat.
Čas kynutí těsta: 180 minut
Teplota pečení:
I. 200°C, zavřený tah, bez páry, 10 minut
II. 200°C, otevřený tah, bez páry, 5 minut
Products
Maková náplň vařená
Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.
Stabilizátor chleba CL
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.
Silky Delicate
Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.
Stabilizátor chleba CL
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.