Caletka
Caletka
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek |
---|---|---|
100 | % | pšeničná mouka spec. |
50 | % | škvarky |
5 | % | mák |
5 | % | sádlo |
5 | % | droždí |
2 | % | sůl |
2 | % | Lactorex |
42 | % | voda |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu + 5 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Navážka těsta: 100 g
Čas odpočinku: 20 min.
Tvarování a dekorování: Škvarky do těsta přidáváme až na konci hnětení. Tvarujeme do tvaru bochánku, necháme nakynout a 2x řízneme.
Čas kynutí těsta: 45-60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 10 min.
III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2-3 min.
Products
Lactorex
Univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny.