Chiabatta
Chiabatta
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100 % | pšeničná mouka spec. |
50 % | Mr. Korn Chia |
5 % | Roggenstabil |
2 % | droždí |
2 % | sůl |
2 % | Lactorex |
35 % | voda studená |
Příprava
Míchání: 10 min. pomalu, 2 min. rychle. 60% recepturní dávky vody nalít do těsta hned, zbytek pomalu přilévat.
Teplota těsta: 27-29°C
Čas odpočinku těsta: 90 min.
Hmotnost navážky: 100 g
Tvarování, dekorování: Těstový kus o hmotnosti 2 kg vložíme do olejem potřemé cukrářské přepravky a necháme zrát. Těsto opatrně vyklopíme z přepravky, rovnoměrně rozprostřeme na stůl a nakrájíme na stejné kusy. Povrch pomoučíme polohrubou moukou a osadíme na plech.
Čas kynutí těsta: 20 min.
Doba a teplota pečení:
I. 240°C, s párou, zavřený tah, 9 min.
II. 240°C, bez páry, otevřený tah, 9 min.
Products
Mr. Korn Chia
Jednodruhová zápara z chia semínek, vhodná pro výrobu chleba, pečiva, ciabatty i plundrového pečiva. Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské, která jsou ceněna pro svou nutriční hodnotu. Protože dokážou absorbovat až dvanáctinásobně více vody, než kolik sama váží, výrobky z Mr. Korn Chia jsou šťavnaté a vydrží déle čerstvé.
Mr. Korn Chia
Jednodruhová zápara z chia semínek, vhodná pro výrobu chleba, pečiva, ciabatty i plundrového pečiva. Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské, která jsou ceněna pro svou nutriční hodnotu. Protože dokážou absorbovat až dvanáctinásobně více vody, než kolik sama váží, výrobky z Mr. Korn Chia jsou šťavnaté a vydrží déle čerstvé.