Pekařské receptury Pekařské receptury

Dlouhá špaldová bageta

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 80% mouka pšeničná hladká
20% mouka žitná chlebová
50% Silkgrain Spelt
4% droždí čerstvé
4% olej slunečnicový
2,2% sůl jedlá
2% Fermento P Malt
1,5% PremiumBack Pro
52% voda

Příprava

Míchání (min.): 3 pomalu a 5 rychle

Teplota těsta: 28 °C

Čas odpočinku těsta (min.): 15

Tvarování a dekorování: do požadovaného tvaru bagety do vlnitých plechů o délce 52 cm, dekorovat šikmým řezem.

Čas kynutí těsta (min.): 45

Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Dlouhá špaldová bageta

Products

Silkgrain Spelt

Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.

Silkgrain Spelt

Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.