Pekařské receptury Pekařské receptury

Kaiserka

Receptura

Množství Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
4 % droždí
4 % Zeelandia margarín-pekařský
2 % Lactorex
2 % sůl
53 % voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 29 °C

Hmotnost navážky: 55 g

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.

Čas kynutí těsta: 35-45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 230°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 6 min.

III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2-3 min.

Kaiserka

Products

Pekařský margarín

Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.

Lactorex

Univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny.