Pekařské receptury Pekařské receptury

Karlovarský rohlík

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
25 % Zeelandia margarín-pekařský
5 % droždí
2 % sůl
2 % Lactorex
42 % voda

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu + 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 70 g

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Tvarování a dekorování: Připravíme těsto a necháme zrát 20 min. Nadělíme a sjíždíme na rohlíkovém stroji. Odsazujeme na plech. Před pečením potřeme olejem a řízneme po stranách.

Čas kynutí těsta: 40-50 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, bez páry, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2-3 min.

Karlovarský rohlík

Products

Lactorex

Univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny.