Karlovarský rohlík
Karlovarský rohlík
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek |
---|---|---|
100 | % | pšeničná mouka spec. |
25 | % | Zeelandia margarín-pekařský |
5 | % | droždí |
2 | % | sůl |
2 | % | Lactorex |
42 | % | voda |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu + 5 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Navážka těsta: 70 g
Čas odpočinku těsta: 10 min.
Tvarování a dekorování: Připravíme těsto a necháme zrát 20 min. Nadělíme a sjíždíme na rohlíkovém stroji. Odsazujeme na plech. Před pečením potřeme olejem a řízneme po stranách.
Čas kynutí těsta: 40-50 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, bez páry, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2-3 min.
Products
Lactorex
Univerzální zlepšující přípravek na běžné i jemné pečivo, tolerance kynutí, prodloužená trvanlivost pečiva, pro malé i průmyslové pekárny.