Rustikální dlouhozrající bageta
Rustikální dlouhozrající bageta
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | Mouka pšeničná hladká |
5% | Amore L Soft Wheat | |
4% | Stabilizátor chleba Non-E | |
2% | Droždí čerstvé FERM | |
2% | Olej olivový | |
1,5% | Sůl jedlá | |
0,5% | Lactorex | |
45% | Ledová tříšť | |
30% | Voda |
Příprava
Míchání: 6 min.pomalu a 7+7 min. rychle
Teplota těsta (°C): 20-23
Čas odpočinku těsta: 15 h
Tvarování a dekorování:
Těsto o hmotnosti 4 kg vložíme do olejem potřené cukrářské přepravky a necháme zrát 10 minut. Poté těsto přeložíme a tento proces opakujeme 3x. Poté těsto dáme na 15 hodin do lednice s nastavenou teplotou 5 °C. Těsto opatrně vyklopíme z přepravky, rovnoměrně rozprostřeme na stůl a rozkrájíme pomocí rádýlka, nebo tvarovacího nože na stejné kusy. Povrch pomoučíme žitnou moukou a osadíme na osazovač. Takto připravené bagety ještě kartou řádně šikmo narazíme tak, aby šly po upečení odlamovat.