Pekařské receptury Pekařské receptury

Silvestrovská veka (Silky Delicate)

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 491 g Mouka pšeničná hladká
49 g Silky Delicate
20 g Olej řepkový
15 g Droždí čerstvé
45 g Sůl jedlá
167 g Voda
74 g Ledová tříšť

Příprava

Receptura na 2 veky.

 

Míchání (min): 4 minuty pomalu, 6 minut rychle

Teplota těsta (°C): 28

Čas odpočinku těsta (min): 20 - 30 minut

Tvarování a dekorování: Navážené klonky o hmotnosti 410g necháme 20-30 minut odpočinout. Poté tvarujeme na bagetovém stroji do tvaru vek.

 

Čas kynutí těsta (min): 60 - 75 minut

Doba a teplota pečení: I. 250°C, s párou, zavřený tah, 4 min. (2,4 L vody)

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.

III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Silvestrovská veka (Silky Delicate)

Products

Silky Delicate

Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.