Silvestrovská veka (Silky Delicate)
Silvestrovská veka (Silky Delicate)
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 491 | g | Mouka pšeničná hladká |
49 | g | Silky Delicate | |
20 | g | Olej řepkový | |
15 | g | Droždí čerstvé | |
45 | g | Sůl jedlá | |
167 | g | Voda | |
74 | g | Ledová tříšť |
Příprava
Receptura na 2 veky.
Míchání (min): 4 minuty pomalu, 6 minut rychle
Teplota těsta (°C): 28
Čas odpočinku těsta (min): 20 - 30 minut
Tvarování a dekorování: Navážené klonky o hmotnosti 410g necháme 20-30 minut odpočinout. Poté tvarujeme na bagetovém stroji do tvaru vek.
Čas kynutí těsta (min): 60 - 75 minut
Doba a teplota pečení: I. 250°C, s párou, zavřený tah, 4 min. (2,4 L vody)
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 8 min.
III. 230°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.
Products
Silky Delicate
Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.