Špaldová špička s řepnou pomazánkou
Špaldová špička s řepnou pomazánkou
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto: | 100 | % | mouka pšeničná hladká T530 |
50 | % | Silkgrain Spelt | |
4 | % | droždí čerstvé | |
4 | % | olej slunečnicový | |
2 | % | sůl jedlá | |
1,8 | % | Lactorex | |
50 | % | voda | |
Pomazánka: | 250 | g | vařená červená řepa |
50 | g | vlašské ořechy | |
3 | stroužky | česnek | |
50 | g | Debic Cream Cheese | |
2 | lžíce | majonéza | |
sůl, pepř |
Příprava
Těsto:
Míchání: 3 min. pomalu a 5 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Čas odpočinku těsta: 15 min.
Navážka: 120g
Tvarování a dekorování: Do tvaru špičky, podélně nařízneme
Čas kynutí těsta: 45 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.
Pomazánka: Vařenou červenou řepu nastrouháme a smícháme s nasekanými ořechy, prolisovaným česnekem, krémovým sýrem a majonézou. Dochutíme solí a pepřem.