Pekařské receptury Pekařské receptury

Špaldová špička s řepnou pomazánkou

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto: 100 % mouka pšeničná hladká T530
50 % Silkgrain Spelt
4 % droždí čerstvé
4 % olej slunečnicový
2 % sůl jedlá
1,8 % Lactorex
50 % voda
Pomazánka: 250 g vařená červená řepa
50 g vlašské ořechy
3 stroužky česnek
50 g Debic Cream Cheese
2 lžíce majonéza
sůl, pepř

Příprava

Těsto:

Míchání: 3 min. pomalu a 5 min. rychle

Teplota těsta:  28°C

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Navážka: 120g

Tvarování a dekorování: Do tvaru špičky, podélně nařízneme

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení: 
I.   250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II.  250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 4 min.

Pomazánka: Vařenou červenou řepu nastrouháme a smícháme s nasekanými ořechy, prolisovaným česnekem, krémovým sýrem a majonézou. Dochutíme solí a pepřem. 

Špaldová špička s řepnou pomazánkou