Špaldové pečivo
Špaldové pečivo
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100 % | pšeničná mouka spec. |
50 % | Mr. Korn Dinkel |
4 % | droždí |
4 % | Zeelandia margarín-pekařský |
2 % | sůl |
1,5 % | Lactorex |
42 % | voda |
Příprava
Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Čas odpočinku těsta: 15 min.
Hmotnost navážky: 80 g
Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.
Čas kynutí těsta: 45 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.
III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.
Products
Pekařský margarín
Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.
Mr. Korn Dinkel
Jednodruhová cereální obilná zápara obsahující vařená špaldová zrna, špaldovou trhanku, sůl a kvas. Vhodná pro výrobu chleba i pečiva. Špalda je prastarý typ pšenice s lehce ořechovou chutí.