Pekařské receptury Pekařské receptury

Špaldové pečivo

Receptura

Množství Výrobek
100 % pšeničná mouka spec.
50 % Mr. Korn Dinkel
4 % droždí
4 % Zeelandia margarín-pekařský
2 % sůl
1,5 % Lactorex
42 % voda

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Hmotnost navážky: 80 g

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, zavřený tah, 8 min.

III. 250°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.

 

Špaldové pečivo

Products

Pekařský margarín

Margarín vhodný pro výrobu jemných kynutých těst, šlehaných a třených hmot. Je vláčný, poddajný, má vysokou stabilitu a vaznost.

Mr. Korn Dinkel

Jednodruhová cereální obilná zápara obsahující vařená špaldová zrna, špaldovou trhanku, sůl a kvas. Vhodná pro výrobu chleba i pečiva. Špalda je prastarý typ pšenice s lehce ořechovou chutí.