Celozrnný chléb s dýňovým pyré
Celozrnný chléb s dýňovým pyré
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 80% | Ceres Pro |
20% | Žitná mouka celozrnná | |
12% | Amore L Staročeský kvas | |
10% | slunečnicová semena loupaná | |
40% | dýňové pyré | |
3,3% | droždí čerstvé | |
2,5% | sůl jedlá | |
1% | Stabilizátor chleba CL | |
35% | voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Čas odpočinku těsta: 15 min.
Tvarování a dekorování: Těsto stočíme a vložíme do formy (navážka 400g před pečením), před pečením dekorujeme sekanými semeny dýně, nebo posypem Prokorn.
Čas kynutí těsta: 45 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250 °C s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 28 min.