Pekařské receptury Pekařské receptury

Celozrnný chléb s dýňovým pyré

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 80% Ceres Pro
20% Žitná mouka celozrnná
12% Amore L Staročeský kvas
10% slunečnicová semena loupaná
40% dýňové pyré
3,3% droždí čerstvé
2,5% sůl jedlá
1% Stabilizátor chleba CL
35% voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Těsto stočíme a vložíme do formy (navážka 400g před pečením), před pečením dekorujeme sekanými semeny dýně, nebo posypem Prokorn.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:
I. 250 °C s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 28 min.

Celozrnný chléb s dýňovým pyré