Pekařské receptury Pekařské receptury

Celozrnný chléb s chia semínky

Receptura

Množství Výrobek
85 % CeresPro
15 % žitná mouka chlebová
50 % Mr. Korn Chia
5 % Amore L Staročeský kvas
2,5 % droždí
2,2 % sůl
1 % Roggenstabil
48 % voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Hmotnost navážky: 900 g

Tvarování a dekorování: Do tvaru štoly, kynout v kulaté ošatce. Chléb při sázení z ošatky vyhodit.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 38 min.

Celozrnný chléb s chia semínky

Products

Ceres Pro

Směs pro výrobu celozrnného chleba a pečiva, která umožňuje variabilitu receptur. Díky vyváženému složení směsi jsou výrobky nadýchanější, než je u celozrnných výrobků obvyklé. Těsto je možné bez problémů zpracovávat na linkách.

Mr. Korn Chia

Jednodruhová zápara z chia semínek, vhodná pro výrobu chleba, pečiva, ciabatty i plundrového pečiva. Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské, která jsou ceněna pro svou nutriční hodnotu. Protože dokážou absorbovat až dvanáctinásobně více vody, než kolik sama váží, výrobky z Mr. Korn Chia jsou šťavnaté a vydrží déle čerstvé.

Ceres Pro

Směs pro výrobu celozrnného chleba a pečiva, která umožňuje variabilitu receptur. Díky vyváženému složení směsi jsou výrobky nadýchanější, než je u celozrnných výrobků obvyklé. Těsto je možné bez problémů zpracovávat na linkách.

Mr. Korn Chia

Jednodruhová zápara z chia semínek, vhodná pro výrobu chleba, pečiva, ciabatty i plundrového pečiva. Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské, která jsou ceněna pro svou nutriční hodnotu. Protože dokážou absorbovat až dvanáctinásobně více vody, než kolik sama váží, výrobky z Mr. Korn Chia jsou šťavnaté a vydrží déle čerstvé.