Bosňák
Bosňák
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 70 | % | žitná mouka chlebová |
30 | % | pšeničná mouka spec. | |
15 | % | Amore L Staročeský kvas | |
4 | % | olej | |
3,5 | % | droždí | |
2,2 | % | sůl | |
2 | % | Stabilizátor chleba CL | |
0,3 | % | kmín | |
Dekorace | 70 | % | sůl posypová |
30 | % | kmín |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu a 3 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Navážka těsta: 150 g těsto, 8 g dekorace
Čas odpočinku těsta: 30 min.
Tvarování a dekorování: Tvarovat do oválů. Po nakynutí říznout podélně, povlažit vodou a posypat solí a kmínem.
Čas kynutí těsta: 45 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah,13 min.
Products
Stabilizátor chleba CL
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Pro výrobu chlebů bez přidaných přídatných látek.
Non-E Stabilizátor chleba
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přidaných přídatných látek.
Stabilizátor chleba CL
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.