Bramborový chléb (Bramborové těsto A, Beta Base HS)
Bramborový chléb (Bramborové těsto A, Beta Base HS)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
60 % | Pšeničná mouka chlebová |
40 % | Žitná mouka chlebová |
15 % | Bramborové těsto |
3 % | Droždí |
2 % | Beta Base HS |
2 % | Sůl |
1 % | Stabil Pro |
80 % | Voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Hmotnost navážky: 560 g
Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru vek, bochníku, před osazením do ošatek potřeme chleby vodou a povrch obalíme v Bramborovém těstě. Do ošatek vkládáme švem dolů. Chléb z ošatek vyhazujeme.
Čas kynutí těsta: 50 min. (70% relat. vlhkost, 37°C)
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 210°C, bez páry, otevřený tah, 23-28 min.
Products
Beta Base HS
Tekutý ferment, který umožňuje výrobu libovolných pšenično-žitných chlebů přímým vedením těsta.
Bramborové těsto
Instantní směs pro výrobu těst na bramborové knedlíky, taštičky, šišky apod. v prvotřídní kvalitě s vysokým obsahem bramborových vloček.
Protea
Prostředek zlepšující vlastnosti mouk. Posiluje lepek a stabilizuje tak těsta obsahující pšeničnou mouku. Má široké použití (chléb, běžné i jemné pečivo). Zvětšuje objem, vaznost vody a prodlužuje trvanlivost.
Beta Base HS
Tekutý ferment, který umožňuje výrobu libovolných pšenično-žitných chlebů přímým vedením těsta.