Celožitný chléb (Beta Base HS, Stabil Pro)
Celožitný chléb (Beta Base HS, Stabil Pro)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100 % | Žitná mouka chlebová |
3 % | Beta Base HS |
3 % | Stabil Pro |
3 % | Droždí |
3 % | Sůl |
85 % | Voda |
Příprava
Míchání: 6 min. pomalu, 2 min. rychle
Teplota těsta: 27°C
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorování: libovolně do forem, ale i do ošatek
Čas kynutí těsta: 50-70 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33-43 min.
Products
Protea
Prostředek zlepšující vlastnosti mouk. Posiluje lepek a stabilizuje tak těsta obsahující pšeničnou mouku. Má široké použití (chléb, běžné i jemné pečivo). Zvětšuje objem, vaznost vody a prodlužuje trvanlivost.
Beta Base HS
Tekutý ferment, který umožňuje výrobu libovolných pšenično-žitných chlebů přímým vedením těsta.