Pekařské receptury Pekařské receptury

Konzumní chléb

Receptura

Množství Výrobek
60 % Pšeničná mouka chlebová
40 % Žitná mouka chlebová
4-5 % Brewers Base
2 % Droždí
2 % Sůl
1 % Roggenstabil
75 % Voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Čas odpočinku těsta: 20-30 min.

Tvarování a dekorování: libovolně, dle požadovaného tvaru chleba

Čas kynutí těsta: 50 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 23-33 min.

Konzumní chléb (Brewers Yeast Base, Jung Roggenstabil)

Products

Brewers Base

Tekutý ferment, při jehož výrobě byly použity přírodní pivovarské kvasnice. Je možné jej použít jak pro výrobu chleba i pečiva. Lehká pivní chuť i vůně v chlebu zůstávají i po upečení, vydrží déle vláčný.

Brewers Base

Tekutý ferment, při jehož výrobě byly použity přírodní pivovarské kvasnice. Je možné jej použít jak pro výrobu chleba i pečiva. Lehká pivní chuť i vůně v chlebu zůstávají i po upečení, vydrží déle vláčný.