Konzumní chléb
Konzumní chléb
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
60 % | Pšeničná mouka chlebová |
40 % | Žitná mouka chlebová |
4-5 % | Brewers Base |
2 % | Droždí |
2 % | Sůl |
1 % | Roggenstabil |
75 % | Voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle
Teplota těsta: 29°C
Čas odpočinku těsta: 20-30 min.
Tvarování a dekorování: libovolně, dle požadovaného tvaru chleba
Čas kynutí těsta: 50 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 23-33 min.
Products
Brewers Base
Tekutý ferment, při jehož výrobě byly použity přírodní pivovarské kvasnice. Je možné jej použít jak pro výrobu chleba i pečiva. Lehká pivní chuť i vůně v chlebu zůstávají i po upečení, vydrží déle vláčný.
Brewers Base
Tekutý ferment, při jehož výrobě byly použity přírodní pivovarské kvasnice. Je možné jej použít jak pro výrobu chleba i pečiva. Lehká pivní chuť i vůně v chlebu zůstávají i po upečení, vydrží déle vláčný.