Konzumní chléb (Kwas sv./tm., Brefix)
Konzumní chléb (Kwas sv./tm., Brefix)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
60 % | Pšeničná mouka chlebová |
40 % | Žitná mouka chlebová |
2 % | Kwas sv./tm. |
2 % | Sůl |
1.5 % | Droždí |
0.5 % | Brefix |
75 % | Voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru chleba
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 250°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 23-33 min.
Products
Brefix
Přípravek určený ke stabilizaci chlebového těsta vyrobeného tradiční metodou i přímým vedením. Zvyšuje objem, prodlužuje trvanlivost. Obsažené extrudované mouky dodávají chlebu typické aroma.
Brefix
Přípravek určený ke stabilizaci chlebového těsta vyrobeného tradiční metodou i přímým vedením. Zvyšuje objem, prodlužuje trvanlivost. Obsažené extrudované mouky dodávají chlebu typické aroma.
Kwas
Tekutý ferment určený pro průmyslovou i řemeslnou výrobu především konzumního chleba přímým vedením těsta. Obsahem kyselin se blíží vlastnostem přírodního kvasu, dodává chlebu objem, výtěžnost, trvanlivost a dobré senzorické vlastnosti.