Pekařské receptury Pekařské receptury

Konzumní chléb (ZeeSauer paste)

Receptura

Množství Výrobek
60 % pšeničná mouka chlebová
40 % žitná mouka chlebová
2 % droždí
2,2 % sůl
2 % ZeeSauer paste
1 % Roggenstabil
1 % kmín
75% voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Hmotnost navážky: 1140 g

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Tvarování a dekorování: do oválných či kulatých ošatek

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 43 min.

Konzumní chléb (ZeeSauer paste)

Products

ZeeSauer spice

Pastovitý zakyselující prostředek pro výrobu chleba přímým vedením. Snadno se dávkuje a rozmíchává. Chlebu dodává kořeněnou chuť a vůni, pórovitou střídu a trvanlivost.

ZeeSauer paste

Pastovitý ferment pro výrobu chleba přímým vedením. Snadno se dávkuje a rozmíchává. Chlebu dodává typickou chlebovou vůni a chuť, pórovitou střídu a trvanlivost.