Konzumní chléb (ZeeSauer paste)
Konzumní chléb (ZeeSauer paste)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
60 % | pšeničná mouka chlebová |
40 % | žitná mouka chlebová |
2 % | droždí |
2,2 % | sůl |
2 % | ZeeSauer paste |
1 % | Roggenstabil |
1 % | kmín |
75% | voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle
Teplota těsta: 29°C
Hmotnost navážky: 1140 g
Čas odpočinku těsta: 30 min.
Čas kynutí těsta: 45 min.
Tvarování a dekorování: do oválných či kulatých ošatek
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 43 min.
Products
ZeeSauer spice
Pastovitý zakyselující prostředek pro výrobu chleba přímým vedením. Snadno se dávkuje a rozmíchává. Chlebu dodává kořeněnou chuť a vůni, pórovitou střídu a trvanlivost.
ZeeSauer paste
Pastovitý ferment pro výrobu chleba přímým vedením. Snadno se dávkuje a rozmíchává. Chlebu dodává typickou chlebovou vůni a chuť, pórovitou střídu a trvanlivost.