Malšický bochník
Malšický bochník
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
60 % | pšeničná mouka spec. |
40 % | žitná mouka chlebová |
20 % | Amore Staročeský kvas |
2,3 % | sůl |
1,5 % | droždí |
1 % | Stabilizátor chleba CL |
0,5 % | kmín |
60 % | voda |
Příprava
Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle
Teplota těsta: 30°C
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Hmotnost navážky: 1130 g
Tvarování a dekorování: Do kulatého tvaru, 8x karbovat. do ošatek, vyhazovat.
Čas kynutí těsta: 45 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 48 min.
Products
Stabilizátor chleba CL
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.
Non-E Stabilizátor chleba
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přidaných přídatných látek.
Stabilizátor chleba CL
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.