Pšenično-žitný chléb (Amore Staročeský kvas)
Pšenično-žitný chléb (Amore Staročeský kvas)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
60 % | Pšeničná mouka chlebová |
40 % | Žitná mouka chlebová |
18 % | Amore Staročeský kvas |
2,5 % | Sůl |
1 % | Roggenstabil |
1 % | Droždí |
0,3 % | Kmín |
73 % | Voda |
Příprava
Míchání: 6 min. pomalu, 6 min. rychle
Teplota těsta: 29°C
Hmotnost navážky: 890g
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování, dekorování: Do požadovaného tvaru chleba
Čas kynutí těsta: 50 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 220°C, bez páry, otevřený tah, 15 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 30 min.
Products
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.
Roggenstabil
Přípravek zvyšující stabilitu těsta při zpracování a kynutí, zvyšuje objem výrobku a prodlužuje trvanlivost výrobků.
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.
Roggenstabil
Přípravek zvyšující stabilitu těsta při zpracování a kynutí, zvyšuje objem výrobku a prodlužuje trvanlivost výrobků.