Pekařské receptury Pekařské receptury

Rustikální špaldový chlebík šáteček

Receptura

Množství Jednotka Výrobek
Těsto 100 % mouka pšeničná hladká T530
50 % Silkgrain Spelt
4 % Non-E Stabilizátor chleba
2,2 % sůl jedlá
2 % olej olivový
2 % droždí čerstvé
0,5 % Lactorex
73 % voda

Příprava

Míchání: 6 min. pomalu a 7+7 min. rychle.

Teplota těsta (°C): 16-18

Čas odpočinku těsta: 15 h

Tvarování a dekorování:

Těsto o hmotnosti 4 kg vložíme do olejem potřené přepravky a necháme zrát 10 minut. Poté těsto přeložíme a tento proces opakujeme 3x. Poté těsto dáme na 15 hodin do lednice s nastavenou teplotou 5 °C. Těsto opatrně vyklopíme z přepravky, pomučíme, rovnoměrně rozprostřeme na stůl a rozkrájíme pomocí rádýlka nebo tvarovacího nože na stejné kusy. Konce těst namočíme vodou rohy dáme do středu a osadíme na osazovač.

Čas kynutí těsta: Na osazovacím pásu 15 min. v prostoru pekárny.

Doba a teplota pečení:
I. 280°C, s párou, zavřený tah, 8 min.
II. 220°C, bez páry, otevřený tah, 20min.

Rustikální špaldový chlebík šáteček

Products

Silkgrain Spelt

Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.

Silkgrain Spelt

Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.