Rustikální špaldový chlebík šáteček
Rustikální špaldový chlebík šáteček
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 100 | % | mouka pšeničná hladká T530 |
50 | % | Silkgrain Spelt | |
4 | % | Non-E Stabilizátor chleba | |
2,2 | % | sůl jedlá | |
2 | % | olej olivový | |
2 | % | droždí čerstvé | |
0,5 | % | Lactorex | |
73 | % | voda |
Příprava
Míchání: 6 min. pomalu a 7+7 min. rychle.
Teplota těsta (°C): 16-18
Čas odpočinku těsta: 15 h
Tvarování a dekorování:
Těsto o hmotnosti 4 kg vložíme do olejem potřené přepravky a necháme zrát 10 minut. Poté těsto přeložíme a tento proces opakujeme 3x. Poté těsto dáme na 15 hodin do lednice s nastavenou teplotou 5 °C. Těsto opatrně vyklopíme z přepravky, pomučíme, rovnoměrně rozprostřeme na stůl a rozkrájíme pomocí rádýlka nebo tvarovacího nože na stejné kusy. Konce těst namočíme vodou rohy dáme do středu a osadíme na osazovač.
Čas kynutí těsta: Na osazovacím pásu 15 min. v prostoru pekárny.
Doba a teplota pečení:
I. 280°C, s párou, zavřený tah, 8 min.
II. 220°C, bez páry, otevřený tah, 20min.
Products
Silkgrain Spelt
Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.
Silkgrain Spelt
Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.