Špaldový chléb
Špaldový chléb
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
60 % | pšeničná mouka spec. |
40 % | žitná mouka chlebová |
50 % | Mr. Korn Dinkel |
3 % | droždí |
2 % | sůl |
1 % | Roggenstabil |
65 % | voda |
Příprava
Míchání: 6 min. pomalu, 4 min. rychle
Teplota těsta: 28-30°C
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Navážka těsta: 560 g
Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.
Čas kynutí těsta: 40 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33 min.
Products
Mr. Korn Dinkel
Jednodruhová cereální obilná zápara obsahující vařená špaldová zrna, špaldovou trhanku, sůl a kvas. Vhodná pro výrobu chleba i pečiva. Špalda je prastarý typ pšenice s lehce ořechovou chutí.