Pekařské receptury Pekařské receptury

Špaldový chléb

Receptura

Množství Výrobek
60 % pšeničná mouka spec.
40 % žitná mouka chlebová
50 % Mr. Korn Dinkel
3 % droždí
2 % sůl
1 % Roggenstabil
65 % voda

Příprava

Míchání: 6 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 28-30°C

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Navážka těsta: 560 g

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.

Čas kynutí těsta: 40 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33 min.

Špaldový chléb

Products

Mr. Korn Dinkel

Jednodruhová cereální obilná zápara obsahující vařená špaldová zrna, špaldovou trhanku, sůl a kvas. Vhodná pro výrobu chleba i pečiva. Špalda je prastarý typ pšenice s lehce ořechovou chutí.