Žitno-pšeničný chléb (Amore Staročeský kvas)
Žitno-pšeničný chléb (Amore Staročeský kvas)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
80 % | žitná mouka chlebová |
20 % | pšeničná mouka chlebová |
20 % | Amore Staročeský kvas |
2,5 % | sůl |
2 % | Fermento P Malt |
1,5 % | droždí |
80 % | voda |
Příprava
Míchání: 8 min. pomalu, 2 min. rychle
Teplota těsta: 28°C
Čas odpočinku těsta: 45 min.
Hmotnost navážky: 1140 g
Tvarování a dekorování: Do tvaru chleba
Čas kynutí těsta: 30 min. v kynárně + 15 min. v prostoru pekárny
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 5 min.
II. 230°C, bez páry, zavřený tah, 10 min.
III. 190°C, bez páry, zavřený tah, 30 min.
Products
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.
Fermento P Malt
Sušený, přírodně fermentovaný stabilní kvas, který pozitivně ovlivňuje senzorické vlastnosti výrobků, zvyšuje vaznost vody a umožňuje variabilitu receptur - od pšeničného pečiva po vícezrnné chleby.
Fermento P Malt
Sušený, přírodně fermentovaný stabilní kvas, který pozitivně ovlivňuje senzorické vlastnosti výrobků, zvyšuje vaznost vody a umožňuje variabilitu receptur - od pšeničného pečiva po vícezrnné chleby.
Amore L Staročeský kvas
Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.