Pekařské receptury Pekařské receptury

Žitno-pšeničný chléb (Amore Staročeský kvas)

Receptura

Množství Výrobek
80 % žitná mouka chlebová
20 % pšeničná mouka chlebová
20 % Amore Staročeský kvas
2,5 % sůl
2 % Fermento P Malt
1,5 % droždí
80 % voda

Příprava

Míchání: 8 min. pomalu, 2 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Čas odpočinku těsta: 45 min.

Hmotnost navážky: 1140 g

Tvarování a dekorování: Do tvaru chleba

Čas kynutí těsta: 30 min. v kynárně + 15 min. v prostoru pekárny

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 5 min.

II. 230°C, bez páry, zavřený tah, 10 min.

III. 190°C, bez páry, zavřený tah, 30 min.

Žitno-pšeničný chléb (Amore Staročeský kvas)

Products

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.

Fermento P Malt

Sušený, přírodně fermentovaný stabilní kvas, který pozitivně ovlivňuje senzorické vlastnosti výrobků, zvyšuje vaznost vody a umožňuje variabilitu receptur - od pšeničného pečiva po vícezrnné chleby.

Fermento P Malt

Sušený, přírodně fermentovaný stabilní kvas, který pozitivně ovlivňuje senzorické vlastnosti výrobků, zvyšuje vaznost vody a umožňuje variabilitu receptur - od pšeničného pečiva po vícezrnné chleby.

Amore L Staročeský kvas

Tekutý žitný kvas vyráběný metodou přírodní fermentace, vhodný pro výrobu kvasového chleba na záraz. Vyšší dávkování kvasu přináší do těsta vyšší podíl prokvašené žitné mouky, která výrobků dodává typicky navinulou vůni a chuť, pružnou střídu a dobrou trvanlivost. Bez přidaných přídatných látek (éček) ve složení.