Chléb ŽitoPro
Chléb ŽitoPro
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100% | ŽitoPro |
3% | Droždí čerstvé |
57% | Voda |
Žitná chlebová mouka(posyp) |
Příprava
Míchání: 8 min. pomalu, 5 min. rychle
Teplota těsta: 26 - 28°C
Čas odpočinku těsta: 15 - 20 min.
Tvarování a dekorování: Do tvaru bochníku, volně kynutý nebo v ošatce. Posypaný na povrchu žitnou moukou.
Čas kynutí těsta: 45 - 50 min.
Doba a teplota pečení:
I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33 min.
Products
ŽitoPro
Kompletní směs pro výrobu světlejšího žitného chleba a pečiva s přídavkem olejnin. Výrobky se vyznačují vysokým objemem oproti klasickým žitným výrobkům, avšak jsou pro zdravější a na živiny přínosnější než pečivo pšeničné. Obsahuje semínka slunečnice, len a proso, což dodává výrobkům osobitou chuť.