Pekařské receptury Pekařské receptury

Chléb ŽitoPro

Receptura

Množství Výrobek
100% ŽitoPro
3% Droždí čerstvé
57% Voda
Žitná chlebová mouka(posyp)

Příprava

 

Míchání: 8 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 26 - 28°C

Čas odpočinku těsta: 15 - 20 min.

Tvarování a dekorování: Do tvaru bochníku, volně kynutý nebo v ošatce. Posypaný na povrchu žitnou moukou.

Čas kynutí těsta: 45 - 50 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33 min.

Chléb ŽitoPro

Products

ŽitoPro

Kompletní směs pro výrobu světlejšího žitného chleba a pečiva s přídavkem olejnin. Výrobky se vyznačují vysokým objemem oproti klasickým žitným výrobkům, avšak jsou pro zdravější a na živiny přínosnější než pečivo pšeničné. Obsahuje semínka slunečnice, len a proso, což dodává výrobkům osobitou chuť.