Pekařské receptury Pekařské receptury

Dýňový chléb (Non.E Dýňová směs)

Receptura

Množství Výrobek
Zápara: 70 % Dýňová směs CL
55 % Voda (studená)
Těsto: 30 % Pšeničná mouka spec.
20 % Žitná mouka chlebová
125 % Zápara
15 % Amore Staročeský kvas
3 % Droždí (čerstvé)
2,8 % Sůl
10 % Voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 560 g

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování a dekorování: Do oválné ošatky, po vyklopení na plech jednou podélně nakrojit.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 28 min.

Dýňový chléb (Non.E Dýňová směs)

Products

Dýňová směs CL

Směs pro výrobu tmavého vícezrnného chleba a pečiva, s dýňovými semínky. Pro výrobky bez přídatných látek (éček) ve složení.

Non-E Dýňová směs

Vícezrnná tmavá směs obsahující dýňová semínka a ječnou sladovou mouku, která výrobkům dodává příjemně nasládlou chuť. Směs je vhodná na čerstvé i zamrazované pečivo, vícezrnné chleby i pečivo různých tvarů a gramáží, pro výrobky bez přidaných přídatných látek.

Dýňová směs CL

Směs pro výrobu tmavého vícezrnného chleba a pečiva, s dýňovými semínky. Pro výrobky bez přídatných látek (éček) ve složení.