Pekařské receptury Pekařské receptury

Lněný chléb (Lactokorn)

Receptura

Množství Výrobek
Zápara: 20 % Lactokorn
25 % Voda (50°C)
Těsto: 100 % Pšeničná mouka spec.
45 % Zápara
7 % Len
3 % Droždí
2,5 % Sůl
50 % Voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 30 °C

Hmotnost navážky: 450 g

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru večky, ve 2/3 doby kynutí je možné dekorovat řezem.

Čas kynutí těsta: 40 min.

Doba a teplota pečení:

I. 240°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 240°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 18 min.

 

Lněný chléb (Lactokorn)

Products

Lactokorn

Univerzální vícezrnná směs, používá se ve formě zápary především pro výrobu tmavých rustikálních chlebů a tmavého cereálního pečiva, vysoký objem a výborná chuť.

Lactokorn

Univerzální vícezrnná směs, používá se ve formě zápary především pro výrobu tmavých rustikálních chlebů a tmavého cereálního pečiva, vysoký objem a výborná chuť.