Luštěninový ošatkový chléb
Luštěninový ošatkový chléb
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 50% | Silkgrain Legim (zápara) |
70% | Pšeničná chlebová mouka | |
30% | Žitná chlebová mouka | |
3% | Droždí čerstvé | |
2,2% | Sůl | |
1,5% | Stabilizátor chleba CL | |
64% | Voda |
Příprava
Míchání (min): 6 pomalu + 3 rychle + 4 min pomalu se záparou.
Teplota těsta (°C): 28
Čas odpočinku těsta (min): 20
Tvarování a dekorování: do kulaté ošatky
Čas kynutí těsta (min): 40
Parametry kynárny (°C / %): 33/70
Doba pečení výrobku (min): 55
Teplota pečení (°C): na 240 a postupně snížovat až na 200
Zapařování pece: ANO
Odtah páry: otevřít po 5 minutách
Více informací
Tento chléb obdržel cenu za nejlepší inovativní výrobek roku 2017 na každoroční akci Dny chleba 2017.
Products
Silkgrain Legim
Zápara Silkgrain Legim je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí odpovídajícího kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Hlavními surovinami jsou čočka a mungo fazole, které nejenže mají vysoký obsah bílkovin, ale především v kombinaci s obilovinami (pšenicí, žitem) vytváří kompletní bílkovinu. Ta je pro tělo velmi hodnotná nejen z pohledu zdravého životního stylu.
Silkgrain Legim
Zápara Silkgrain Legim je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí odpovídajícího kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Hlavními surovinami jsou čočka a mungo fazole, které nejenže mají vysoký obsah bílkovin, ale především v kombinaci s obilovinami (pšenicí, žitem) vytváří kompletní bílkovinu. Ta je pro tělo velmi hodnotná nejen z pohledu zdravého životního stylu.
Silkgrain Legim
Zápara Silkgrain Legim je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí odpovídajícího kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Hlavními surovinami jsou čočka a mungo fazole, které nejenže mají vysoký obsah bílkovin, ale především v kombinaci s obilovinami (pšenicí, žitem) vytváří kompletní bílkovinu. Ta je pro tělo velmi hodnotná nejen z pohledu zdravého životního stylu.
Silkgrain Legim
Zápara Silkgrain Legim je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí odpovídajícího kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Hlavními surovinami jsou čočka a mungo fazole, které nejenže mají vysoký obsah bílkovin, ale především v kombinaci s obilovinami (pšenicí, žitem) vytváří kompletní bílkovinu. Ta je pro tělo velmi hodnotná nejen z pohledu zdravého životního stylu.