Pekařské receptury Pekařské receptury

Multivitamínový chléb VIKORN®

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 50 % Pšeničná mouka spec.
50 % VIKORN®
3 % Droždí
54 % Voda

Příprava

Míchání: 10 min. pomalu

Teplota těsta: 26 °C

Hmotnost navážky: 450 g

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru chleba, dekorujeme posypovou směsí VIKORN® a ve 2/3 doby kynutí nařezáváme do tvaru písmene V.

Čas kynutí těsta: 60 min.

Doba a teplota pečení:

I. 240°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 240°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 23 min.

 

Multivitamínový chléb VIKORN®

Products

VIKORN®

Směs pro výrobu multivitamínového vícezrnného chleba a pečiva. Nejenže má výborné senzorické vlastnosti, ale obsahuje také vitamíny skupiny B.