Špaldový chléb
Špaldový chléb
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 60% | Mouka pšeničná chlebová |
40% | Mouka žitná chlebová | |
50% | Silkgrain Spelt | |
3% | Droždí čerstvé | |
2% | Sůl jedlá | |
1% | Stabilizátor chleba CL | |
65% | Voda |
Příprava
Míchání (min): 6 min. pomalu, 4 min. rychle
Teplota těsta (°C): 28-30
Čas odpočinku těsta (min): 20
Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.
Čas kynutí těsta (min): 40
Doba a teplota pečení: I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.
II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.
III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 33 min.
Products
Non-E Stabilizátor chleba
Přípravek zvyšující stabilitu těsta, objem, vaznost a trvanlivost chleba. Pro výrobu chleba bez přidaných přídatných látek.
Silkgrain Spelt
Hotová cereální zápara z měkčených špaldových zrn, prosycená chutí špaldového kvasu. Je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je bez přídatných látek. Zrna jsou krásně viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější. Zápara je vhodná pro výrobu špaldového chleba a pečiva, pro výrobky bez přidaných přídatných látek.
Silkgrain Spelt
Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.
Silkgrain Spelt
Zápara Silkgrain Spelt je stabilizovaná přírodními fermenty a jako taková je zcela bez jakýchkoli umělých konzervačních látek. Připravena k okamžitému použití. Hlavní surovinou jsou špaldová zrna. Použitá zrna jsou změkčena a prosycena chutí špaldového kvasu. Zrna jsou viditelná na řezu výrobků, které pak konzumenti vnímají jako zdravější.