Pekařské receptury Pekařské receptury

Slunečnicový chléb (Panoplus Sunflower)

Receptura

Množství Výrobek
80 % Pšeničná mouka spec.
20 % Žitná mouka chlebová
25 % Panoplus Sunflower
3,5 % Droždí
2,5 % Sůl
1 % Beta Base HS
75 % Voda

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 29 °C

Hmotnost navážky: min. 450 g

Čas odpočinku těsta: 10 min.

Tvarování a dekorování: Tvarovat do tvaru bochníků, dekorovat drcenou kukuřicí a slunečnicí aj.

Čas kynutí těsta: 40 min.

Doba a teplota pečení:

I. 240°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 240°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 23-28 min.

 

Slunečnicový chléb (Panoplus Sunflower)

Products

Beta Base HS

Tekutý ferment, který umožňuje výrobu libovolných pšenično-žitných chlebů přímým vedením těsta.

Panoplus Sunflower

Světlá vícezrnná směs dodávající výrobkům výrazně slunečnicovou chuť a značný objem. Ideální pro výrobu vícezrnného pečiva a slunečnicových chlebů.