Pekařské receptury Pekařské receptury

Špaldovo-pohankový chléb

Receptura

Množství Výrobek
70 % Špaldovo-pohanková směs CL
30 % pšeničná mouka spec.
12 % Amore Staročeský kvas
3 % droždí
0,7 % sůl
65 % voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Navážka těsta: 560 g

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Do oválného tvaru, po nakynutí naříznout.

Čas kynutí těsta: 45 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 28 min.

Špaldovo-pohankový chléb

Products

Špaldovo-pohanková směs CL

Směs pro výrobu vícezrnného chleba a pečiva, obsahující špaldovou a pohankovou celozrnnou mouku. Pro výrobky bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.

Non-E Špaldovo-pohanková směs

Vícezrnná směs s příjemnou oříškovou příchutí po špaldě. Vhodná pro výrobu vícezrnného pečiva a chleba, pro výrobky bez přidaných přídatných látek. Směs je zpracovatelná i na průmyslových linkách.

Špaldovo-pohanková směs CL

Směs pro výrobu vícezrnného chleba a pečiva, obsahující špaldovou a pohankovou celozrnnou mouku. Pro výrobky bez přídatných látek (tzv. éček) ve složení.