Pekařské receptury Pekařské receptury

Tmavý vícezrnný chléb

Receptura

Množství Výrobek
70 % pšeničná mouka spec.
30 % žitná mouka chlebová
50 % Silkgrain Ebony
3 % droždí
2 % sůl
1,5 % Kongo
1 % Stabilizátor chleba CL
48 % voda

Příprava

Míchání: 3 min. pomalu, 5 min. rychle

Teplota těsta: 28°C

Hmotnost navážky: 560 g

Čas odpočinku těsta: 15 min.

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru.

Čas kynutí těsta: 40 min.

Doba a teplota pečení:

I. 240°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, zavřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 30 min.

 

Tmavý vícezrnný chléb

Products

Silkgrain Ebony

Cereální zápara s celými sójovými boby, slunečnicovým a lněným semínkem, přírodně zakyselená kvasem, neobsahuje proto žádné přídatné látky (éčka). Vhodná pro výrobu vícezrnného i toustového chleba, vícezrnného i plundrového pečiva.

Silkgrain Ebony

Hotová cereální zápara s celými kousky sójových bobů, kukuřicí, slunečnicovým a lněným semínkem, stabilizovaná přírodně fermentovaným kvasem. Neobsahuje žádné přídatné látky. Semínka i zrna zůstávají i po upečení měkká na skus, v průběhu trvanlivosti uvolňují vlhkost postupně a střída tak zůstává déle měkká a vláčná. Dávkování si můžete zvolit sami podle toho, jak bohatá má být střída výrobku, můžete i kombinovat dvě nebo více zápar Silkgrain v jednom výrobku. Zápara je vhodná pro výrobu vícezrnného formového i toustového chleba, vícezrnného i plundrového pečiva, výrobky bez přidaných přídatných látek.

Silkgrain Ebony

Cereální zápara s celými sójovými boby, slunečnicovým a lněným semínkem, přírodně zakyselená kvasem, neobsahuje proto žádné přídatné látky (éčka). Vhodná pro výrobu vícezrnného i toustového chleba, vícezrnného i plundrového pečiva.