Pekařské receptury Pekařské receptury

Vícezrnný chléb Sládkovo zrno

Receptura

Množství Výrobek
60 % pšeničná mouka chlebová
40 % žitná mouka chlebová
20 % Sládkovo zrno
15 % Amore Staročeský kvas
2,5 % sůl
2 % droždí
70 % voda

Příprava

Míchání: 5 min. pomalu, 3 min. rychle

Teplota těsta: 29°C

Hmotnost navážky: 580 g

Čas odpočinku těsta: 20 min.

Tvarování a dekorování: Do požadovaného tvaru chleba, po nakynutí možno dekorovat řezem.

Čas kynutí těsta: 40 min.

Doba a teplota pečení:

I. 250°C, s párou, zavřený tah, 2 min.

II. 230°C, bez páry, otevřený tah, 5 min.

III. 200°C, bez páry, otevřený tah, 38 min.

Vícezrnný chléb Sládkovo zrno

Products

Sládkovo zrno

Směs pro výrobu vícezrnného pečiva a chleba. Přírodní ječný kvas a sladový ječný extrakt výrobkům dodává medově zbarvenou střídu s příjemnou, lehce nasládlou chutí po sladu. Směs vhodná pro čerstvé i mražené pečivo, pro řemeslné i průmyslové zpracování.