Čokoládové houstičky
Čokoládové houstičky
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | pšeničná mouka hl. T-530 |
17,5% | cukr | |
1,2% | sůl | |
8% | droždí čerstvé | |
11,2% | olej | |
10% | Podmáslový ferment | |
1,2% | Silky CL | |
35% | voda | |
12% | čokoládové pecičky |
Příprava
Míchání: 4 minuty pomalu + 6 minut rychle (v poslední minutě přidáváme čokoládové pecičky)
Teplota těsta: 28 °C
Čas odpočinku těsta: 20 minut
Tvarování a dekorování: Válečky z těstových kusů necháme kynout v bagetové formě, dekorujeme melanží, 2x nařízneme
Čas kynutí těsta: 50 - 60 minut
Doba a teplota pečení:
I. 200 °C, bez páry, zavřený tah, 1 minutu
II. 190 °C, bez páry, zavřený tah, 14 minut
Products
Podmáslový ferment
Fermentovaný výrobek, který díky podmáslí dodává výrobkům plnou mléčnou chuť, nadýchanou texturu a jemnou vůni. Další složky významně podporují vláčnost. Skvěle se hodí pro slané i sladké aplikace: Od copů a vánoček přes briošky až po hamburgerové žemle.