Pekařské receptury Pekařské receptury

Čokoládové houstičky

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% pšeničná mouka hl. T-530
17,5% cukr
1,2% sůl
8% droždí čerstvé
11,2% olej
10% Podmáslový ferment
1,2% Silky CL
35% voda
12% čokoládové pecičky

Příprava

Míchání: 4 minuty pomalu + 6 minut rychle (v poslední minutě přidáváme čokoládové pecičky)
Teplota těsta: 28 °C
Čas odpočinku těsta: 20 minut
Tvarování a dekorování: Válečky z těstových kusů necháme kynout v bagetové formě, dekorujeme melanží, 2x nařízneme
Čas kynutí těsta: 50 - 60 minut
Doba a teplota pečení:
I. 200 °C, bez páry, zavřený tah, 1 minutu
II. 190 °C, bez páry, zavřený tah, 14 minut

Čokoládové houstičky

Products

Podmáslový ferment

Fermentovaný výrobek, který díky podmáslí dodává výrobkům plnou mléčnou chuť, nadýchanou texturu a jemnou vůni. Další složky významně podporují vláčnost. Skvěle se hodí pro slané i sladké aplikace: Od copů a vánoček přes briošky až po hamburgerové žemle.