Pekařské receptury Pekařské receptury

Cruffin kulich

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
13% cukr krupice
9% droždí čerstvé
9% olej řepkový
5,5% Silky Max
1,4% sůl jedlá
41% voda
Náplň 5% Debic máslo tradiční
95% kandované ovoce mix
Dekorace 100% Vaječná melanž pekařská

Příprava

Míchání:  4 min. pomalu + 5 min. rychle                        

Teplota těsta:  29 °C                          

Čas odpočinku těsta:   15 min.                          

Tvarování a dekorování: Těsto o hmotnosti 300g rozválíme na placku o síle 1mm, potřeme máslem a posypeme kandovaným ovocem. Srolujeme a uprostřed rozřízneme. Smotáme naproti sobě a vložíme do tvořítka na panettone.

Čas kynutí těsta:  45 - 60 min.               

Doba a teplota pečení:
I.  200°C, bez páry, zavřený tah, 2 min.
II. 170°C, bez páry, zavřený tah, 10 min.
III. 170°C, bez páry, otevřený tah, 26 min.  

Cruffin kulich

Products

Silky Max

Přípravek pro výrobu jemného kynutého pečiva s vanilkovou příchutí a vůní. Obsahuje unikátní kombinaci enzymů pro delší čerstvost a vláčnost. Vhodný pro čerstvé, balené i mražené jemné pečivo, pro ruční i průmyslové zpracování.