Pekařské receptury Pekařské receptury

Dýňový twister se šveskovými povidly

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
13% cukr krupice
9% droždí čerstvé
9% olej řepkový
5,5% Silky Max
1,4% sůl jedlá
10% voda
40% dýňové pyré
Náplň 100% ON Švestková povidla Premium s jablky
Dekorace 100% Vaječná melanž pekařská

Příprava

Míchání:  4 min. pomalu + 5 min. rychle                        

Teplota těsta:  29 °C                          

Čas odpočinku těsta:   15 min.                          

Tvarování a dekorování: Lemu o výšce 2 mm a délce cca 50 cm potřeme povidly přehneme z každé strany do středu. Vykrojíme pruh a zatočíme každý konec na opačnou stranu.

Čas kynutí těsta:  45 - 60 min.               

Doba a teplota pečení:  I.  210°C, bez páry, zavřený tah, 13 minut     

Dýňový twister se šveskovými povidly

Products

Silky Max

Přípravek pro výrobu jemného kynutého pečiva s vanilkovou příchutí a vůní. Obsahuje unikátní kombinaci enzymů pro delší čerstvost a vláčnost. Vhodný pro čerstvé, balené i mražené jemné pečivo, pro ruční i průmyslové zpracování.