Pekařské receptury Pekařské receptury

Francouzská brioška

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% pšeničná mouka hl. T-530
17,5% cukr
1,2% sůl
8% droždí čerstvé
8% Debic Máslo tradiční
10% Podmáslový ferment
0,8% Silky CL
35% voda
Dekorace 100% cukr dekorovací hrubý

Příprava

Míchání: 6 min. pomalu + 4 min. rychle
Teplota těsta: 28 °C
Čas odpočinku těsta: 20 min.
Tvarování a dekorování: Spleteme ze tří pramenů (3 x 130g), necháme kynout ve formě, po nakynutí dekorujeme melanží a hrubým cukrem.
Čas kynutí těsta: 50 - 60 min.
Doba a teplota pečení:
I. 180 °C,  bez páry, zavřený tah, 1 min.
II. 175 °C, bez páry, zavřený tah, 24 min.

Francouzská brioška

Products

Podmáslový ferment

Fermentovaný výrobek, který díky podmáslí dodává výrobkům plnou mléčnou chuť, nadýchanou texturu a jemnou vůni. Další složky významně podporují vláčnost. Skvěle se hodí pro slané i sladké aplikace: Od copů a vánoček přes briošky až po hamburgerové žemle.