

Hot Cross Buns
Hot Cross Buns
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
15% | cukr krupice | |
15% | Debic máslo tradiční | |
9% | droždí čerstvé | |
10% | brusinky | |
8% | kandované ovoce mix | |
5% | Silky Max | |
1% | Skořice mletá | |
0,5% | Cukr vanilkový | |
0,3% | Kardamom mletý | |
45% | mléko polotučné | |
Dekorace 1 | 100% | Vaječná melanž pekařská |
Dekorace 2 | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
80% | voda |
Příprava
Technologický postup:
Míchání (min.): 4 pomalu + 5 rychle
Teplota těsta (°C): 29
Čas odpočinku těsta (min.): 30
Tvarování a dekorování: Zpracujeme do tvaru bulky, které po nakynutí dekorujeme trezírovacím sáčkem se směsí mouky a vody (do tvaru kříže).
Čas kynutí těsta (min.): 40 - 60
Doba a teplota pečení:
180°C, bez páry - otevřený tah, 15 minut
160°C, bez páry - otevřený tah, 10 minut
