Pekařské receptury Pekařské receptury

Hot Cross Buns

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
15% cukr krupice
15% Debic máslo tradiční
9% droždí čerstvé
10% brusinky
8% kandované ovoce mix
5% Silky Max
1% Skořice mletá
0,5% Cukr vanilkový
0,3% Kardamom mletý
45% mléko polotučné
Dekorace 1 100% Vaječná melanž pekařská
Dekorace 2 100% mouka pšeničná hladká T530
80% voda

Příprava

Technologický postup:

Míchání (min.): 4 pomalu + 5 rychle

Teplota těsta (°C): 29

Čas odpočinku těsta (min.): 30

Tvarování a dekorování: Zpracujeme do tvaru bulky, které po nakynutí dekorujeme trezírovacím sáčkem se směsí mouky a vody (do tvaru kříže). 

Čas kynutí těsta (min.): 40 - 60

Doba a teplota pečení:

180°C, bez páry - otevřený tah, 15 minut

160°C, bez páry - otevřený tah, 10 minut

Hot Cross Buns