Jemné pečivo (Silky LF)
Jemné pečivo (Silky LF)
Receptura
Množství | Výrobek |
---|---|
100 % | Pšeničná mouka spec. |
8-12 % | Cukr |
8 % | Zeelandia margarín-pekařský |
6 % | Droždí |
2 % | Vaječná melanž pekařská |
1,5 % | Silky LF |
1,5 % | Sůl |
10 % | Rozinky (namočené, do neplněných výrobků) |
45 % | Voda |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle
Teplota těsta: 29 °C
Čas odpočinku těsta: 30 min.
Tvarování a dekorování: Tvarovat do požadovaného tvaru, plněné i neplněné výrobky, před pečením mašlovat pekařskou melanží
Čas kynutí těsta: 30-60 min.
Doba a teplota pečení: 180-210°C, bez páry, čas a teplota se řídí hmotností výrobku.