Pekařské receptury Pekařské receptury

Jemné pečivo (Silky LF)

Receptura

Množství Výrobek
100 % Pšeničná mouka spec.
8-12 % Cukr
8 % Zeelandia margarín-pekařský
6 % Droždí
2 % Vaječná melanž pekařská
1,5 % Silky LF
1,5 % Sůl
10 % Rozinky (namočené, do neplněných výrobků)
45 % Voda

Příprava

Míchání: 4 min. pomalu, 4 min. rychle

Teplota těsta: 29 °C

Čas odpočinku těsta: 30 min.

Tvarování a dekorování: Tvarovat do požadovaného tvaru, plněné i neplněné výrobky, před pečením mašlovat pekařskou melanží

Čas kynutí těsta: 30-60 min.

Doba a teplota pečení: 180-210°C, bez páry, čas a teplota se řídí hmotností výrobku.