Jemný rohlíček
Jemný rohlíček
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
20% | Silky Delicate | |
10% | olej řepkový | |
8% | cukr krupice | |
8% | Droždí čerstvé FERM | |
5% | Vaječná melanž tekutá | |
40% | voda | |
Náplň | 100% | Hrušková povidla s jablky |
Příprava
Míchání: 4 min. pomalu a 5 min. rychle
Teplota těsta (°C): 28
Čas odpočinku těsta (min.): 28
Tvarování a dekorování: Těsto rozválíme to tvaru placky. Pravou polovinu podélně nařežeme. Do levé nenařezané dáme náplň a zatočíme jako klasický rohlík. Cípy z pravé poloviny překládáme přes něj.
Čas kynutí těsta (min.): 45 - 60
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, bez páry, zavřený tah, 12 min.
II. 190°C, bez páry, otevřený tah, 2 min.
Products
Silky Delicate
Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.