Jidáše
Jidáše
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | Mouka pšeničná hladká T530 |
10% | Rozinky | |
8% | Droždí čerstvé | |
7% | Vaječná melanž | |
40% | Voda | |
20% | Silky Delicate | |
10% | Cukr krupice | |
12% | máslo | |
10% | Kandované ovoce mix | |
Dekorace | 100% | Vaječná melanž P |
100% | Mandle (plátky) |
Příprava
Míchání (min): 4 pomalu + 5 rychle
Teplota těsta (°C): 29
Čas odpočinku těsta (min): 30
Tvarování a dekorování: Tvarujeme do rohlíku a zatočíme do tvaru jidáše dekorujeme po nakynutí.
Čas kynutí těsta (min): 45 - 60
Doba a teplota pečení:
200°C, bez páry - otevřený tah, 8 minut
180°C, bez páry - otevřený tah, 15 minut
Products
Vaječná melanž
Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.
Silky Delicate
Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.
Vaječná melanž
Pasterovaná tekutá vaječná melanž univerzálně použitelná pro pekařskou a zejména cukrářskou výrobu, dobře šlehatelná a s vlastnostmi blízkými čerstvě vytlučeným vejcím.