Pekařské receptury Pekařské receptury

Koblížci s tvarohem a vanilkovým krémem

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 65% mouka pšeničná hrubá T450
35% mouka pšeničná hladká T530
30% Berliner Royal
25% tvaroh měkký (2,5% tuku)
15% mléko polotučné
17% voda
9% olej řepkový
6% droždí čerstvé
5% cukr krystal
0,3% sůl jedlá
3% Debic máslo tradiční
Náplň 100% Presta Advocate
100% Milram smetana ke šlehání 35%
50% voda

Příprava

Míchání (min):                              3 pomalu + 7,5 rychle
Teplota těsta (°C):                       28
Čas odpočinku těsta (min):        10
Tvarování a dekorování:             Do tvaru koblih, důležitý je hladký celistvý povrch.

Čas kynutí těsta (min):                 45 + 10 minut oschnout
Doba a teplota pečení:

I. 1,10 min. - 175°C

II. 1,50 min. - 175°

III. 1,10 min. - 175°C

IV. 20 s  175°C

Koblížci s tvarohem a vanilkovým krémem