Křehký muffin
Křehký muffin
Receptura
Množství | Výrobek | |
---|---|---|
Těsto | 100% | mouka pšeničná hladká T530 |
20% | Silky Delicate | |
8% | Droždí čerstvé FERM | |
5% | cukr krupice | |
25% | voda | |
25% | ledová tříšť | |
50% | ZeLa Pastry - Plates |
Příprava
Míchání: 6 min. pomalu a 3 min. rychle
Teplota těsta (°C): 20
Čas odpočinku těsta (min.): 0
Tvarování a dekorování:
Těsto proválíme systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací necháme těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválíme na výšku 4 mm. Vykrájíme proužky 15x3cm. Dva proužky dáme na sebe s odskočením 2cm a stočíme. Spodní část zamačkáme dovnitř a vkládáme do muffinových košíčků.
Čas kynutí těsta (min.): 50 - 60
Doba a teplota pečení:
I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.
II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.
III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 6-8 min.
Products
Silky Delicate
Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.