Pekařské receptury Pekařské receptury

Křehký muffin

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
20% Silky Delicate
8% Droždí čerstvé FERM
5% cukr krupice
25% voda
25% ledová tříšť
50% ZeLa Pastry - Plates

Příprava

Míchání: 6 min. pomalu a 3 min. rychle

Teplota těsta (°C): 20

Čas odpočinku těsta (min.): 0

Tvarování a dekorování:

Těsto proválíme systémem 3x3x3. Mezi druhou a třetí laminací necháme těsto 20 min. v chladu odležet. Finální lemu rozválíme na výšku 4 mm. Vykrájíme proužky 15x3cm. Dva proužky dáme na sebe s odskočením 2cm a stočíme. Spodní část zamačkáme dovnitř a vkládáme do muffinových košíčků.

Čas kynutí těsta (min.): 50 - 60

Doba a teplota pečení:

I. 210°C, s mírnou párou, zavřený tah, 2 min.

II. 190°C, bez páry, zavřený tah, 9 min.

III. 190°C, bez páry, otevřený tah, 6-8 min.

Křehký muffin

Products

Silky Delicate

Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.