Kynutá bábovka
Kynutá bábovka
Receptura
Množství | Jednotka | Výrobek | |
---|---|---|---|
Těsto | 100 | % | pšeničná mouka spec. |
20 | % | Silky Delicate | |
10 | % | ZeLa Delikatess | |
10 | % | droždí | |
10 | % | cukr | |
5 | % | Vaječná melanž pekařská | |
30 | % | voda | |
Náplň | 100 | % | Maková náplň vařená |
Dekorace | 100 | % | olej |
Příprava
Míchání: 4 minuty pomalu, 5 minuty rychle
Teplota těsta: 29°C
Navážka těsta: 250 g těsto, 200 g náplň, 5 g dekorace
Čas odpočinku těsta: 30 minut
Tvarování a dekorování: Těsto po navážení stočime do bochánku a necháme vyzrát 15 minut. Poté sjíždíme na rohlíkovém stroji na placky a plníme náplní. Srolujeme do rolády a vkládáme do připravené bábovkové formy.
Čas kynutí výrobku: 45 minut
Doba a teplota pečení: 210°C, bez páry, zavřený tah, 25-30 minut
Products
Maková náplň vařená
Vařená maková náplň k přímému použití vyrobená z českého máku. Vhodná pro širokou škálu pekařských i cukrářských výrobků. Díky vysokému podílu máku ji lze "naředit" vodou a strouhankou. Dodávána v různých baleních vč. trezírovacích sáčků, které umožňují okamžitou a pohodlnou aplikaci.
Silky Delicate
Silky Delicate je základní směs vhodná na výrobu jemného kynutého pečiva i pečiva plundrového. Plná chuť pečiva ze Silky Delicate zůstává zachována po dlouhou dobu. Těsto je pružné, stabilní při kynutí a lehce odolává náročným teplotním změnám. Svou úžasnou senzorickou hodnotu a trvanlivost si zachovává i po zamrazení.