Pekařské receptury Pekařské receptury

Kynutá dýnička

Receptura

Množství Výrobek
Těsto 100% mouka pšeničná hladká T530
13% cukr krupice
9% droždí čerstvé
9% olej řepkový
5,5% Silky Max
1,4% sůl jedlá
10% voda
40% dýňové pyré
Dekorace 100% Vaječná melanž pekařská

Příprava

Míchání:  4 min. pomalu + 5 min. rychle                        

Teplota těsta:  29 °C                          

Čas odpočinku těsta:   15 min.                          

Tvarování a dekorování: Tvarujeme do tvaru kuličky. Po nakynutí potíráme vaječnou melanží. Ve 3/4 času kynutí provázkem obtistkneme strany dýně, vytáhneme "stopku" a nastřihneme.

Čas kynutí těsta:  45 - 60 min.               

Doba a teplota pečení:  I.  210°C, bez páry, zavřený tah, 13 minut    

Kynutá dýnička

Products

Silky Max

Přípravek pro výrobu jemného kynutého pečiva s vanilkovou příchutí a vůní. Obsahuje unikátní kombinaci enzymů pro delší čerstvost a vláčnost. Vhodný pro čerstvé, balené i mražené jemné pečivo, pro ruční i průmyslové zpracování.